Tankesettet, metoden og oppfølgingen du trenger for å ta av kiloene raskt, og holde kontroll på vekta i en hektisk hverdag

Tankesettet

Grunnlaget for å lykkes med vektnedgang er å bli bedre selv. Du må forstå hvorfor du mister troen og gir opp når ting går i mot. Du vil lære viktige elementer fra nevrovitenskapen for å bryte vaner som saboterer deg og bevisst skape nye sterke tankemønstre som understøtter varige endringer for en sunn livsstil.

Metoden

Det er egentlig bare noen få ting du trenger å forstå når det gjelder kosthold og trening. Metoden er enkel å lære, og den vil gi deg resultater helt fra starten. Du spiser vanlig mat sammen med familien, for det er jo slik du skal leve resten av livet. Normal aktivitet holder.

Personlig oppfølging

Dette er det som alle jeg har hjulpet har pekt på som det viktigste for å klare det. Og nå får du støtte og hjelp fra meg 
ett helt år 

slik at du kan teste ut, gå på noen smeller, lære og justere. Sammen med meg får du etablert troen og vanene som støtter deg til langvarig slankesuksess.

START RIKTIG - FÅ KONTROLL PÅ VEKTA OG HELSA IGJEN

Joda, det er din tur nå

Tilgangen på informasjon om vekt og helse har aldri vært bedre. Likevel en det stor sjanse for at du gjør feil ting. Derfor lykkes du ikke. Du synes kanskje du spiser sunt i hverdagen, men blir ikke kvitt de ekstra kiloene. Du er aktiv, men nåla nekter å rikke seg. Ifølge helsemyndighetene er 7 av 10 nordmenn overvektige. Så du er ikke alene. Men du behøver ikke å ha det slik...

Du (re)starter på feil måte

De fleste som starter på ny (igjen) i januar holder i ca 2,3 uker. Da skal det trenes, spises sunnere og skapet skal tømmes for det som er av nei mat. Og det gis full gass på både kosthold og trening. For nå skal det tas skikkelig tak. Og så hører man på råd fra helsemyndighetene, ernæringsekspertene og treningsguruer. Alle (u)vaner snus på hodet, og både det ene og andre som før var kos og hygge blir kuttet ut.  Og det går bra i starten.... helt til viljestyrken er brukt opp.

Det er vanskelig å lykkes med et opplegg du ikke kan leve med over tid

For det har du jo prøvd før ikke sant? Startet på med friskt mot - og lyktes en stund. Helt til viljestyrken var brukt opp og du ikke orket å gjøre det lenger. Så du vet jo hvordan det går når du starter opp noe som du innerst inne vet du ikke klarer å følge i lengden. For stemmen i hodet har blitt en ekspert på å snakke deg ned, og minne deg på den vonde følelsen fra sist gang du prøvde noe slik - og feilet. Og gjerne gangene før det også for skape litt indre dramatikk og gjøre deg usikker. Jeg tror faktisk at den sitter på skulderen din akkurat nå og passer på at du ikke blir for interessert i det du leser.... samtidig som den visker i øret ditt de tingene du trenger for å ikke starte på noe nå heller...

Vitenskaplig basert endringsprosess

Forskning innen nevrovitenskap viser at hjernen kan tilpasse seg og endre seg over tid basert på våre opplevelser, miljø og innsats for bevisst endring. Dette fenomenet kalles plastisitet og innebærer at hjernen kan danne nye nevrale forbindelser og til og med generere nye nevroner. Tanker og følelser som gjør at du begynner å tvile og gir opp når det går litt imot, er egentlig bare sterke nerveforbindelser i underbevisstheten. Gjerne finner du roten til disse helt tilbake i barndommen. Men også tidligere mislykkede forsøk på å gå ned i vekt kan være lagret med sterke følelser knyttet til seg.
Noen av hjernens viktigste funksjoner er å sørge for at du unngår smerte og overlever lengst mulig slik at du kan reprodusere. Det er slik vi mennesker har utviklet oss gjennom evolusjonen. Du hører den stemmen i hodet fordi hjernen gjør det den kan for å beskytte deg mot nok et mislykket forsøk slik at du unngår disse følelsene. Hvis du ikke forstår sammenhengen mellom tanker, følelser og handling - og bevisst jobber med å reprogrammere tankesettet ditt, vil du derfor raskt falle tilbake til de gamle vanene. Og med det de samme gamle resultatene som før som du antakelig kjenner som jo-jo slanking.
Vitenskaplig basert endringsprosess

Sunn Slanking for Livsnytere 3.0 har en helhetlig tilnærming

De aller fleste forbinder livsstilsendring og bedre helse med trening og kosthold. Men dette kurset har en mer helhetlig tilnærming til vektnedgang. Du lærer å forstå og bruke forbindelsen mellom det mentale og det fysiske for å oppnå mer energi, bedre helse og langvarig vektnedgang. Det aller meste av det vi foretar oss om dagen går på innarbeidede vaner og rutiner og er gjerne styrt av hvordan vi ser på oss selv. Også det som handler om hvordan vi oppfatter og tenker om ting. Når nøkkelen til å lykkes sitter i hodet så hjelper lite med det ultimate spesialtilpassede treningsprogrammet eller 3000 av verdens sunneste oppskrifter.
For du kommer til å falle tilbake til gamle vaner og gå opp i vekt igjen hvis du ikke bevisst lager nye vaner som understøtter "ditt nye jeg".

HVA FÅR DU I KURSET SUNN SLANKING FOR LIVSNYTERE

 

Prøvd alt før? Hva med å gjøre det på en annen måte denne gangen?

Du er spesiell, så du trenger å gå ned i vekt  din måte!

Bli med på Sunn slanking for livsnytere. For innerst inne vet jeg at du ikke har gitt opp.  Sammen finner vi det som funker for deg!

HVORDAN KURSET ER SATT SAMMEN

Jeg vet at du har en hektisk hverdag. Informasjons- mengden i kurset er derfor gjort så liten som mulig. Og du får litt etter litt. Det er viktig at du bruker tiden din på å leve livet ditt mens du gjør endringene. For å gjøre er den eneste måten å lære og erfare. Ikke timesvis med teori og bonusmateriell du uansett aldri rekker å gjennomgå eller få noe ut av. 

Tanken bak innholdet i kurset og hvordan vi jobber sammen, er å skape best mulig resultat med så lite endring av livet ditt som mulig. Hvis du ikke trenger å kaste om på alt, har du mye større sjanse for å lykkes. For du skal oppleve å ha et godt liv samtidig som du går ned i vekt. De aller fleste som har prøvd å gå ned i vekt før, har i større eller mindre grad mistet litt håpet om at de vil klare det. Kurset starter derfor med å få troen på deg selv tilbake gjennom raskt å skape gode resultater med enkle tiltak i FASE 1. Og når du ser resultater starter du også å bryte gamle vaner og tankemønstre og øke troen på deg selv. 

FASE 2 bygger videre på dine erfaringer fra fase en og lærer deg mer om hvorfor og hvordan, samtidig som du jobber videre med vektnedgangen. Du vil lære om hvordan eget selvbilde og tankesett styrer deg og hvordan du kan endre dette for å unngå å ende opp i nok et mislykket forsøk. Du vil lære enkle modeller som gir deg et bilde du kan jobbe med endringer mentalt samtidig som du lærer å forstå og benytte hjernens plastisitet. Teorien i fase 2 vil danne utgangspunktet for all videre forståelse og læring gjennom resten av kurset. 

I FASE 3 starter du opp med å lage ditt eget opplegg. Du er unik. Ingen andre har dine tanker, følelser, utfordringer eller slanke erfaringer. Derfor mener jeg at det er avgjørende at du er med å lage det du skal leve etter senere. Dette er også ganske unikt for kurset Sunn Slanking for Livsnytere. Og selv om det å måtte ta litt ansvar kan virke litt skummelt, vil denne prosessen hjelpe deg å ta kontrollen tilbake og skape endringer som varer. 

Derfor får du en lang periode i FASE 4 hvor du lever ditt opplegg. Du justerer ut fra hva som virker og hva du erfarer under veiledning fra meg.  Kurset varer et helt år (!) for nettopp å gi deg nok tid, erfaring og læring for å få justert på tankesettet og etablert de nye vanene. I løpet av ett år får du også anledning til å lage en stor erfaringsbank som hjeper deg videre til å håndtere  de små og store utfordringene du vil møte i årene som kommer.

Under ser du hvordan fasene i kurset er satt sammen med innhold og varighet.

Jeg vet at du har en hektisk hverdag. Informasjonsmengden i kurset er derfor gjort så liten som mulig. Og du får litt etter litt. Det er viktig at du bruker tiden din på å leve livet ditt mens du gjør endringene. For å gjøre er den eneste måten å lære og erfare. Ikke timesvis med teori og bonusmateriell du uansett aldri rekker å gjennomgå eller få noe ut av. 

Tanken bak innholdet i kurset og hvordan vi jobber sammen, er å skape best mulig resultat med så lite endring av livet ditt som mulig. Hvis du ikke trenger å kaste om på alt, har du mye større sjanse for å lykkes. For du skal oppleve å ha et godt liv samtidig som du går ned i vekt. De aller fleste som har prøvd å gå ned i vekt før, har i større eller mindre grad mistet litt håpet om at de vil klare det. Kurset starter derfor med å få troen på deg selv tilbake gjennom raskt å skape gode resultater med enkle tiltak i FASE 1.

Under ser du hvordan fasene i kurset er satt sammen med innhold og varighet.

Typisk forløp vektnedgang

FASE 2 bygger videre på dine erfaringer fra fase en og lærer deg mer om hvorfor og hvordan, samtidig som du jobber videre med vektnedgangen. Du vil lære om hvordan eget selvbilde og tankesett styrer deg og hvordan du kan endre dette for å unngå å ende opp i nok et mislykket forsøk. Teorien i fase 2 vil danne basisen for din videre forståelse og læring gjennom resten av kurset. 

I FASE 3 starter du opp med å lage ditt eget opplegg. Du er unik. Ingen andre har dine tanker, følelser, utfordringer eller slanke erfaringer. Derfor mener jeg at det er avgjørende at du er med å lage det du skal leve etter senere. Dette er også ganske unikt for kurset Sunn Slanking for Livsnytere. Og selv om det å måtte ta litt ansvar kan virke litt skummelt, vil denne prosessen hjelpe deg å ta kontrollen tilbake og skape endringer som varer. 

Derfor får du en lang periode i FASE 4 hvor du lever ditt opplegg. Du justerer ut fra hva som virker og hva du erfarer under veiledning fra meg.  Kurset varer et helt år (!) for nettopp å gi deg nok tid, erfaring og læring for å få justert på tankesettet og etablert de nye vanene. I løpet av ett år får du også anledning til å lage en stor erfaringsbank som hjeper deg videre til å håndtere  de små og store utfordringene du vil møte i årene som kommer.

HVA SKILLER MEG FRA ANDRE SOM HJELPER FOLK NED I VEKT

De aller fleste som hjelper folk ned i vekt fokuserer på kosthold og/eller trening for å oppnå resultater. Men det som egentlig står i veien for deg er at du i det lange løp  ikke gjør det du allerede vet du burde gjøre. For det er det du gjør som skaper resultatene dine. Og da hjelper det ikke å samle mer kunnskap om trening og kosthold - som du likevel ikke kommer til å bruke. Og nøkkelen til å løse dette sitter i hodet. Derfor er bolkene med kosthold og trening mye mindre i mitt konsept enn hos de fleste andre. Og av samme grunn er delen med tankesett så mye, mye større i dette kurset enn i de fleste andre kurs.

For det er vel smart å jobbe mest med den viktigste årsaken til at du gir opp når det blir litt "vanskelig", eller at "ting skjer" i livet ditt?

 

 

Under forteller jeg mer om hva som er unikt med min tilnærming til slanking.

 

HVORDAN VI JOBBER SAMMEN

Kurset gir deg tilgang på online trening der du steg for steg lærer metoden og tankesettet du trenger for å skape raske resultater og langvarig slankesuksess.  Undervisningen og trening består av videoer, lydinnspillinger, fagstoff, tekster, ulike oppgaver og hjelpemateriell. Jeg har også samlet de vanligste spørsmål til opplegget og til reisen du skal ut på, og gjort de tilgjengelige som del av dette. Alt er tilgjengelig 24/7 via web og app slik at du har det i nærheten akkurat hvor og når måtte det passe deg. Og ikke minst. Du kan se om igjen så mange ganger du ønsker i løpet av kurset. 

Dette er den informasjonen som jeg tidligere personlig har gått igjennom med hver enkelt. Men for å redusere kostnader og frigjøre tid til mer oppfølging, har jeg sammenfattet og forbedret denne informasjonen og lagt det inn i et kurs. Du kan gjennomføre dette i eget tempo i løpet av uka, men du må gjennomføre ett steg før du får lov til å gå videre til neste. Ja, jeg har erfart at jeg må holde deg litt i øra hehe...for din egen skyld.

I selve kurset har jeg lagt inn de vanligste spørsmålene folk lurer på og svar på disse. Dette får du tilgang på etter en uke fordi jeg har erfart at det raskt kan bli litt mye å sette seg inn i. I tillegg får du oppfølging via nett fra meg.

Oppfølgingen vil være mest intens i starten av kurset. De første 4 ukene kan du sende inn spørsmål til meg om ting du lurer på eller utfordringer du står i. Jeg vil gjennomgå og svare på disse live hver uke. Opptak av livesendingene blir tilgjengeliggjort i kurset etterpå slik at du kan se de om igjen dersom du ikke rekker  sendingen. Fra uke 5 blir det spørsmål og svar hver 2 uke. Og fra uke 12 går du gradvis over til å stå mer og mer på egne bein - for det trenger du også å lære.

Fra uke 3 vil det være mulig å kjøpe personlig oppfølging til en rimelig kostnad for de som trenger dette. Men  jeg vil tvinge deg til å utfordre deg selv først - for jeg tror ( og har erfart) at du klarer mer enn du tror selv med de spørsmål og svar og den oppfølgingen som allerede ligger inne i kurset. Denne muligheten vil være tilgjengelig gjennom hele kursets varighet. 

Fra uke 3 vil jeg også etablere en lukket gruppe i kurset med en gjeng som er på samme reise som deg. Dere kan snakke sammen, heie på hverandre, og jeg legger ut litt informasjon og challenges for å inspirere underveis.   Jeg forbeholder meg også retten til å finne på andre muligheter for å inspirere deg underveis i kurset. Men det finner vi ut sammen når kurset har startet. 

MEN SITTER DU FORTSATT LITT SÅNN PÅ GJERDET...?

og lurer på om du skal gå på en runde til fordi...

 • du har lyst, men er redd du gir opp igjen når vekta begynner å stå litt stille

 • du vet du sliter med å stå imot suget på kvelden, spesielt etter klokka ni

 • du har ikke lyst til å kaste bort enda mer penger på nok et mislykket forsøk

 • sist gang du gikk på en smell så sleit du med selvfølelsen leeeenge....

 • du føler du  gjør mye riktig så du er sikkert et håpløst tilfelle

 • du er redd hva andre sier hvis du mislykkes enda en gang,
  du nesten hører hviskinga allerede ikke sant?

 • du har prøvd alt så det er sikkert noe feil med deg

 • + hundre andre grunner til hvorfor du ikke...

Ja jeg forstår du er redd for å skuffe deg sjøl
...enda en gang

 

Så jeg tenkte på det når jeg lagde dette kurset

MEN SITTER DU FORTSATT LITT SÅNN PÅ GJERDET...?

og lurer på om du skal gå på en runde til fordi...

 • du har lyst, men er redd du gir opp igjen når vekta begynner å stå litt stille

 • du vet du sliter med å stå imot suget på kvelden, spesielt etter klokka ni

 • du har ikke lyst til å kaste bort enda mer penger på nok et mislykket forsøk

 • sist gang du gikk på en smell så sleit du med selvfølelsen leeeenge....

 • du føler du  gjør mye riktig så du er sikkert et håpløst tilfelle

 • du er redd hva andre sier hvis du mislykkes enda en gang,
  du nesten hører hviskinga allerede ikke sant?

 • du har prøvd alt så det er sikkert noe feil med deg

 • + hundre andre grunner til hvorfor du ikke...

Ja jeg forstår du er redd for å skuffe deg sjøl enda en gang...

 

 
Så jeg tenkte på det når jeg lagde dette kurset

SUNN SLANKING FOR LIVSNYTERE 3.0 ER LAGET MED TANKE PÅ:

Resultater som motiverer

Du merker resultater helt fra starten, og jevnlige seire , læring og veiledning holder gløden oppe.

Enkelhet

Lett å forstå og enkelt å gjennomføre selv i en hektisk hverdag med jobb og familie.

Varige endringer

støttet av forskning fordi endring skjer først og fremst gjennom etablering av tankesett og vaner som støtter dine mål.

Brukervennlig

Online opplæring hvor og når det passer deg. Veiledningsmøter på nett. Nå også med app.

Pris tilpasset deg

12 mnd. kurs og oppfølging. Ekstra oppfølging kan kjøpes rimelig ved behov.

Trygt

 Hos meg skal du alltid føle deg trygg, og jeg er med deg hele veien.

HAR DU FÅTT MED DEG...?

Historier som havnet i avisa

To som har vært på reise med meg tidligere
 

Thomas (-28)

LIVET ER SNUDD OPP NED PÅ HODET
Fra mange innlagte pauser på en 3 km runde
til topp 25 (alle klasser) på halvbirken! 
"Hadde egentlig ikke noe plan om å gå ned
i vekt før jeg pratet med deg." 

Gry Anita (-30)

NYTT MENNESKE - MER GLEDE OG ENERGI.
Fant endelig det som fungerte for henne og har nylig
gjennomført siste del - bukplastikk (2021)👏
Gry viser at det utenkelige faktisk går an.
"Hadde ikke vært der jeg er i dag uten din fantastiske hjelp!"

Opplegget som løste min vektutfordring, og som har hjulpet hundrevis av andre siden jeg startet opp i 2018 

Jeg lykkes endelig med min vektreise i 2018. Etter å ha prøvd en del ulike gratis og betalte kost- og treningsopplegg i mitt voksne liv, fant jeg ut hvordan jeg kunne ha kontroll på vekta og likevel nyte livet. Og det hang sammen med at jeg endret tankesettet samtidig som jeg fant noe enkelt jeg kunne gjennomføre i hverdagen og som var veldig effektiv. Og som gjorde at jeg kunne kose meg med sjokolade og napoleonskake også - for det bare elsker jeg.

Dette var også det året min pappa gikk bort, så året var ikke uten følelsesmessige utfordringer for å si det slik. Og det har jo en tendens til å påvirke det du putter i deg...

Og det er grunntankene herfra som jeg har videreutviklet, først til FU Body konseptet, og som jeg nå har forbedret ytterligere til online kurset Sunn Slanking for livsnytere 3.0 - som jeg er veldig stolt av.

Jeg investerer hele tiden tid og penger i ny kunnskap for å se om mitt konsept kan justeres til å bli ennå mer lettfattelig og effektivt. For jeg er opptatt av at du skal bruke minst mulig tid på dette og mest mulig tid på faktisk å leve livet.
Hvis du føler du har prøvd alt, men ingenting virker så er det fordi du ikke har funnet noe som passer til deg og ditt liv...ennå! Og sannsynligvis gjorde du også som meg før - satset på trening og litt endring av kostholdet. Men det holder jo bare en liten stund...
NÅ har du muligheten til gå ned i vekt på din måte. For du er spesiell. Ingen er som deg. Du er den eneste som går og bærer på akkurat dine bekymringer og hemmeligheter. Kun du har gjennomført din reise i livet med dine opplevelser, tanker, følelser, utfordringer og seire. Og det er det ingen app som klarer å forutse når de lager et "spesialtilpasset " opplegg bare for deg... Nei selv ikke med AI som er i vinden akkurat nå. 
Og du, husk at alt du har gjort før ikke er mislykket eller bortkastet – det er læring vi skal bruke. Sammen med min erfaring og kunnskap finner vi din nøkkel for varig vekttap og god helse. 
  

Morten Hoel, livsendrer