Kontakt meg

Grunntanker i konseptet

Jeg jobber ut fra noen enkle grunntanker når jeg hjelper deg.

 

 

Konseptet har modnet på meg over tid og er satt sammen av ulik teori, egen vektreise og de jeg har hjulpet på sin vektreise. 


Jeg tror på enkle justeringer du er i stand til å implementere i eget liv uten alt for mye om og men.

Jeg tror også på at du trenger å lære å leve det livet du ønsker å ha samtidig som du gjør nødvendige endringer for å nå langvarige resultater. Læring er jo varig endring av adferd. Og det er ikke noe som plutselig dukker opp etter en pulver-eller knekkebrød kur, selv om slike krafttak kan være effektive på kort sikt.

 

Jeg vil også understreke at dette er mitt perspektiv.

Men jeg ser det fungerer veldig bra, og det er jeg skikkelig stolt av! 

Alle kan gjøre det

Når jeg oppdaget hva som virket for meg i 2018 så ble jeg overrasket selv. Det er jo egentlig for lett til å være sant! Så jeg fant et par prøvekaniner som jeg testet dette ut på – Thomas og Gry. Reisene deres var så fantastiske at begge havnet i Oppland Arbeiderblad (Thomas, Gry).

Alle jeg har hjulpet etter dette er også enige om at det er enkelt å både lære seg og å gjennomføre i en hektisk hverdag med jobb og familie. Du kan spise mat du liker og det krever ikke masse trening eller piller og pulver. Du kan ha et liv og samtidig gjøre de endringene du trenger – og det er noe alle kan få til.

Hvis det er så enkelt, hvorfor er det så mange som sliter med vekta da?

Svar: For det er like enkelt å la være å gjøre disse enkle tingene og bytte ut langsiktig suksess mot kortvarige glede ( med påfølgende dårlig samvittighet ).

Og da snakker vi om «huggu» som du kan lese om nedenfor.

Det sitter i huggu

Jeg mener at dette er helt avgjørende å forstå. Den viktigste jobben på en endringsreise er jobben du gjør med deg selv (les: «huggu») Og det er også her konseptet mitt skiller seg fra de aller fleste andre som tilbyr en eller annen form for opplegg med vektnedgang. Jo mer jeg leser og erfarer dess mer sikker blir jeg på at tankesettet ditt faktisk er den viktigste grunnen til at du gir opp underveis, eller ikke klarer å holde vekta når du først har gått ned. 

Overskriften er egentlig et sitat fra Gry som prøvde flere profesjonelle opplegg før hun bestemte seg for å prøve mitt. Da klarte hun de siste 30 kg og fikk gjennomført en buk plastikk også. Du kan lese mer om hennes reise her.

PS: Du vet jo egentlig at armen ikke putter den sjokoladen i munnen av seg selv, for så å gjemme resten langt inn i skapet igjen. Armen styres av hodet.

PSSST: Dørstokkmila sitter også bare i hodet!

DU trenger et opplegg tilpasset DEG.

Du er unik. Ingen er som deg. Det er kun du som har dine livserfaringer og dine drømmer. Og hva du frykter og ikke minst hater. Kanskje har du skader som det må tas hensyn til eller masse andre ting i hodet som drar energi ut av deg?

Selv om jeg starter opp noenlunde likt med alle, så har de jeg har hjulpet endt opp med egne varianter og løsninger tilpasset seg og sitt liv.

Den aller første personen som jeg hjalp etter jeg startet opp har diabetes type 1. Og det gikk bra. Ja selvsagt måtte det justeres og prøves ut, feiles og erfares og læres. Men det er det som skal til for å komme frem til et opplegg du selv har tro på at du kan leve med over tid - for det er jo helt avgjørende!

Og det betyr at du på reisen din også må lære å nyte av det livet har å by på og fortsatt ha kontroll på vekta - for når skal du ellers lære det? 

Make it a study

For å lykkes med å gjøre endringer i livet, så må du være åpen for å lære og åpen for å gjøre ting annerledes. Lytt til det jeg sier og anbefaler. Les suksesshistoriene på denne siden. Lytt til det andre sier som har fått til en livsstilsendring. Og lytt til egne erfaringer. Få med deg det som virker. Og få med det som ikke virker også, slik at du slipper å gjør de samme feilene. Skriv ned det som er viktig i en dagbok slik at du får tatt vare på det. Du kan spare deg år med skuffelse og fortvilelse ved å lytte til folk som har lyktes før deg – og kopiere deres reise. Sett alt dette sammen og gjør opp din egen mening. Ha en seriøs tilnærming til de endringene du ønsker. Bli en student igjen.

Men ikke bruk hele livet på å skaffe informasjonen. Husk at resultater kommer først når du starter å gjøre de tingene du har funnet ut. Og du finner ikke ut om det virker for deg før du starter å gjøre det!

Enkle tiltak er godt nok

Kroppen vår er utrolig tilpasningsdyktig. Du trenger derfor ikke et avansert oppegg for å gå ned i vekt. For de aller fleste så er det fortsatt inntak vs forbruk som er den gylne formelen. Test selv. Vei deg på kvelden og vei deg på morgenen. Gikk du ned uten å gjøre noen ting? Hmmm det er jo interessant.

Mange utsetter også å gjøre livsstilsendringer til det er krise. Men da skal til gjengjeld ta skikkelig i og rette opp i alt på en gang.  Og da holder motivasjonen for det nye kostholds og treningsregimet omtrent 16 dager (typisk nyttårsforsett varighet). Og så blir det stopp.

Setter man i gang for mye samtidig så blir det vanskelig å opprettholde endringsprosessen i lengden. Fokuser heller på noen få ting du vet du klarer å gjennomføre i hverdagen. Og lær hvordan du responderer på det, og juster. Dette har vært veldig nyttig for meg og for de som jeg har hjulpet på sin reise. 

Noen av de enkle tiltakene som jeg tar utgangspunkt i finner du oppsummert i denne gratis treningen. 

Sett inspirerende mål. Evaluer jevnlig.

Har du en god grunn for å gjøre en ting så er det lett ikke sant?  Det er enklere å gjennomføre nødvendige endringer i livsstilen 2 dager etter et hjerteinfarkt enn 2 dager før ikke sant? Konsekvensene ble plutselig krystallklare!

Jeg synes det er dumt å vente til noe så dramatisk skal skje. Derfor jobber jeg mye med å finne ut hvorfor du ønsker å gjøre disse endringene. Og da er det viktig å knytte følelser til det du ønsker å oppnå. Hvorfor er det viktig å gå ned disse kiloene. Hvordan vil du føle deg når du når dette målet? Hvilke vondter slipper du? Hvilke muligheter åpner seg? Jeg griller deg ordentlig for å grave dypt nok. 

Svaret er ikke noe som dukker av seg selv, men må jobbes med. De aller fleste er nemlig preget av hva man tror man kan få til i stedet for hva man egentlig ønsker å gjøre.

Jeg tror også på at jevnlige målinger, evalueringer og justeringer er viktig for å oppnå resultater rimgelig raskt.

Her er 3 grunner til det:

  1. Gode resultater jevnlig er en sterkt motivasjon for videre innsats
  2. måler du ofte kan du også feire oftere de stegene du tar mot målet, og jeg synes det er alt for lite fering i hverdagen
  3. da har du kontroll på hva som skjer og er istand til raskere å justere innsatsen så dersom man finner ut at noe ikke virker.

Men det aller viktigste med å sette mål er ikke målene i seg selv. Det viktigste er hvem du blir på veien mot målene, for den personen vil være ganske annerledes enn den du så i speilet før du startet - ihverfall hvis du jobber med meg. Og da er vi tilbake til det jeg skrev om "huggu" tidligere.